sobota, 8 listopada 2008

Racuchy z jabłkami

Gotujemy po polsku - 24.10. - 09.11.2008r.Jest to chyba danie, które spośród wszystkich robię najczęściej. Tak raz na tydzień/dwa smażę - i w końcu przy okazji gotowania po polsku doczekały się wpisania na blog :)

  • 300g mąki
  • 0,5l kwaśnego mleka/kefiru
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • spora micha jabłek

Jabłka obrać i pokroić w cienkie płatki, resztę składników wymieszać, dodać jabłka, smażyć na złoto. Podawać posypane cukrem lub z sokiem/konfiturą. Dobre i na ciepło, i na zimno :)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Ja racuszkow nie jadlam juz od dawna, jablek mam sporo i wlasnie wykorzustuje je do czego tylko sie da, moze przyjdzie dzien i na racuszki? :)