niedziela, 8 lutego 2009

Apelsinogg

Tydzień Skandynawski 02-08.02.2009Kolejny prosty, szybki, pyszny i "jajcarski" przepis prosto ze Skandynawii. Z moich skromnych jak na razie obserwacji wynika, że desery z tamtych okolic się charakteryzują się tym, że często są szybkie tudzież robione z banalnych składników, a efekt okazuje się zaskakujący. Tak jest i tym razem - oto przepis na wyczajony na pewnej szwedzkiej stronie apelsinogg :)

1 jajko
2 pomarańcze
łyżeczka miodu
cynamon

Jajko ubić na kogel-mogel, w miksować sok wyciśnięty z pomarańczy i miód, posypać cynamonem. Nadspodziewanie dobry :)


4 komentarze:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

rzeczywiście bardzo szybki i nie skomplikowany

Anonimowy pisze...

Oby dwa deserki szybkie i wyglądają tak delikatnie i puszyście. :)

Pozdrawiam!

margot pisze...

jakie to ma piękny kolor
Hm ,rzeczywiście bardzo łatwe się wydaje ,a powiadasz ,ze pyszne?

Gosia Oczko pisze...

Fajny ten kogel - mogel :)