
Kolejny prosty, szybki, pyszny i "jajcarski" przepis prosto ze Skandynawii. Z moich skromnych jak na razie obserwacji wynika, że desery z tamtych okolic się charakteryzują się tym, że często są szybkie tudzież robione z banalnych składników, a efekt okazuje się zaskakujący. Tak jest i tym razem - oto przepis na wyczajony na pewnej
szwedzkiej stronie apelsinogg :)
1 jajko
2 pomarańcze
łyżeczka miodu
cynamon
Jajko ubić na kogel-mogel, w miksować sok wyciśnięty z pomarańczy i miód, posypać cynamonem. Nadspodziewanie dobry :)
rzeczywiście bardzo szybki i nie skomplikowany
OdpowiedzUsuńOby dwa deserki szybkie i wyglądają tak delikatnie i puszyście. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
jakie to ma piękny kolor
OdpowiedzUsuńHm ,rzeczywiście bardzo łatwe się wydaje ,a powiadasz ,ze pyszne?
Fajny ten kogel - mogel :)
OdpowiedzUsuń